HVORNÅR SKAL JEG SKIFTE TIL VINTERDÆK?​

De fleste vælger at skifte fra sommerdæk til vinterdæk i eller omkring efterårsferien. Sommerdækkene kommer som regel på igen omkring Påske – selvfølgelig lidt afhængig af hvornår Påsken falder. Fordi der er rigtig mange der gerne vil have skiftet dæk på samme tid, er det en god ide at skifte lidt før. Så er det som regel lettere at få tid på værkstedet, og undgå at skulle vente.

Der er ikke krav om at du skal have vinterdæk på din bil i Danmark, men mange lande omkring os, f.eks. Norge har regler for brug af vinterdæk.

HVORFOR SKAL JEG HAVE VINTERDÆK PÅ?

Et vinterdæk er fremstillet af gummi, der bevarer sin smidighed ved lave temperaturer, og slidbanemønsteret opbygget af gummiblokke, der igen er opdelt i en række fine lameller.

Det betyder at når man kører, så bevæger blokkene sig en lille smule i forhold til hinanden, og derved sætter f.eks. sne sig ikke så let fast i mønsteret. Fordi mønstret holder sig rent, er vinterdækket lettere at styre og bremse med når der ligger sne eller er glat føre.

Tidligere kunne man med fordel vælge et smalt vinterdæk, men i dag er vinterdækkene blevet så gode, at forskellen mellem et smalt og et bredt vinterdæk er meget lille.

Der er ikke krav om at du skal have vinterdæk på din bil i Danmark, men mange lande omkring os, f.eks. Norge har regler for brug af vinterdæk.

HVORDAN KAN JEG SE OM DET ER VINTERDÆK DER ER MONTERET PÅ BILEN?

Alle vinterdæk er mærket på siden med M+S, det står for mud + snow, altså mudder og sne, og markerer at dækket er egnet til kørsel i mudder og sne. Derudover er et vinterdæk mærket med et symbol der ligner et bjerg med et snefnug på. For at overholde reglerne for kørsel med vinterdæk i udlandet, skal alle 4 dæk være M+S mærkede, det er altså ikke nok kun at skifte 2 af dækkene. Nyere helårsdæk kan godt være M+S mærkede, og dermed være godkendt til vinterkørsel i udlandet.

HVAD KOSTER VINTERDÆK?

Prisen for vinterdæk afhænger både af størrelsen, og hvilket mærke du ønsker. Man kan købe vinterdæk der er meget dyre, men heldigvis kan man også køre vinterdæk af høj kvalitet til en god pris. Vil du vide mere om dæk, kan du læse mere på vores siden om dæk generelt. Hos Munck Auto samarbejder vi med flere af de største leverandører i Danmark, og kan derfor altid finde en god pris til dig. Ring til Munch Auto på 22 23 34 71, eller book en tid online i dag, og få et godt tilbud.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud