Hvad er helårsdæk?

Der er flere forskellige dæktyper til biler og det gælder naturligvis om at vælge den rigtige dæktype til ens behov. Sommerdæk egner sig bedst til kørsel om sommeren, ligesom vinterdæk egner sig bedst til vejrforholdene om efteråret og vinteren. Der findes dog også en dæktype kaldet helårsdæk, som kan være relevant for mange af os. Et helårsdæk er en slags kompromis mellem et vinterdæk og et sommerdæk, hvor man har kombineret egenskaber fra begge dæktyper. Det betyder, at dækket er nogenlunde til flere forskellige vejrtyper. Et helårsdæk er generelt set udmærket til kørsel om sommeren, og om vinteren er det bedst de steder, der er ryddet for sne og er blevet saltet. Skal du derimod køre i sne eller på isglatte veje, er det et vinterdæk, der er mest optimalt.

Skal jeg vælge helårsdæk?

Før du vælger dæktype, er det væsentligt, at du kigger på dit kørselsbehov. Hvis du har et kørselsbehov, som ikke stiller store krav til dækkene i kritiske situationer, samt kører korte ture, og ikke særlig tit, på veje der er ryddet og saltet – så kan et helårsdæk være en helt fin løsning for dig og din bil. Samtidig kan bilister spare tid og penge, samt undgå besværet med at skifte dæk. Men husk altid, at sommer- og vinterdæk er specifikt fremstillet til de respektive vejrforhold.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke dæk du skal vælge, kan du kontakte Munch Auto på 22 23 34 71, for at få hjælp.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud