Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

De fleste vælger at køre på sommerdæk i sommerhalvåret, dvs. fra først i april til sidst i oktober. Man skal være opmærksom på, at der typisk er mange som gerne vil have skiftet deres dæk på samme tid, og derfor anbefaler vi at skifte lidt før – så er det som oftest lettere at få tid på værkstedet, og så undgår du muligvis ventetid.

I Danmark er der ingen lovgivning omkring, du skal have sommerdæk på, så det er op til dig selv at bestemme. Det eneste krav, der er til sommerdæk i Danmark, er, at der skal være minimum 1,6 mm. dybde på dit dækmønster, og at dine dæk skal passe til bilens størrelse og bredde.

Hvorfor skal jeg have sommerdæk på?

Sommerdæk er lavet af en speciel gummiblanding, som giver godt vejgreb og køreegenskaber særligt velegnet til at køre på vejene med de temperaturer, der oftest er i disse måneder. Sommerdækkene har også lav rullemodstand og giver derfor bedre brændstofudnyttelse, samt danner de mindre vejstøj. Derudover er trådmønstret på et sommerdæk også mindre strømlinet end på et vinterdæk med færre riller til at lede vand væk, hvilket øger kontaktfladen med vejen. Derfor står bilen bedre fast, den styrer bedre, såvel som bremser bedre i de tørrere sommermåneder. Dette er også en væsentlig grund til at sommerdæk er mindre egnede til vinterens køreforhold.

Hvordan kan jeg se om det er sommerdæk der er monteret på bilen?

Der er enkelte kliniske kendetegn, du kan kigge efter for at finde ud af hvilken dæktype, der er monteret på din bil. Hvis mønstret er meget groft og der er små mindre riller over hele dækket, så er det næsten med sikkerhed et vinterdæk. Hvis dækket derimod er mere glat og har mindre riller, så er der tale om et sommerdæk. Desuden har sommerdæk hverken M+S-mærket eller symbolet der ligner et bjerg med en snefnug på, som markerer, at dækket er egnet til vinterens våde vejr.

Hvad koster sommerdæk?

Prisen for sommerdæk kan variere, da den både afhænger af størrelsen, men også hvilket mærke du ønsker. Hos Munch Auto, kan du købe sommerdæk i forskellige prisklasser, da vi samarbejder med flere af de største leverandører i Danmark – derfor kan vi med sikkerhed finde en god pris til dig! Ring til Munch Auto på 22 23 34 71, eller book en tid online i dag, og få et godt tilbud.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud