Sådan skiftes oliefiltret

Som oftest skifter man oliefilteret på samme tid med service og olieskift. Her får du en guide til hvad der skal gøres, når oliefilteret skal skiftes og ny olie fyldes på.

Step 1.

Først og fremmest er det vigtigt at dræne motoren for olie. Til dette skal bilen løftes fra gulvet – gerne ved brug af enten donkraft eller ramper. Udtømningsskruen åbnes med brug af korrekt oliefilter værktøj som en skruetrækker eller en rørnøgle. Udtømningsskruen skal herefter smides ud sammen med den gamle olie.

Step 2.

For at gøre olien mere flydende og dermed lettere at fjerne, skal den varmes op. Dette gøres ved at tænde motoren og lade bilen stå i tomgang i omkring 3 minutter, hvorefter den slukkes igen.

Step 3.

Oliedækket fra topstykket fjernes og der kommer således luft til motoren, så olien frit kan løbe ud gennem bunden af bilen. 

Step 4.

I bundkarret, som sidder under selve bilen, sidder der en bundprop, som nu skal skrues af. Inden du skruer bundproppen af, er det en god ide at placere en beholder, som olien kan løbe ned i. Når olien er løbet ud i beholderen, er du klar til at skifte oliefilteret.

Step 5.

Oliefilteret, som sidder skruet fast på bilens motorblok, skal nu skrues af. Til at skifte oliefilteret bør du benytte dig af en oliefiltertang, som er lavet til formålet. Dog kan en skruetrækker med nød også bruges. Ved at banke skruetrækkeren igennem oliefilteret, kan du på denne måde løsne det. Kom en plasticpose hen over filteret før du fjerner det, for ikke at få det sidste restolie ud over dig. 

Step 6.

Der sidder en gummipakning mellem oliefilteret og motorblokken, som nu skal fjernes. Denne ring ryger ofte med væk når du fjerner oliefilteret, men det er dog ikke altid tilfældet. Det er derfor vigtigt at tjekke efter og eventuelt fjerne den med enten en finger eller en skruetrækker. Bliver gummipakningen siddende, kan du risikere at det nye oliefilter ikke lukker tæt.

Step 7.

Du er nu klar til at finde dit nye oliefilter frem. En god ide vil være at smøre en smule olie på den nye pakning, således den bliver lettere at skrue på plads og lukke tæt.

Step 8.

Følg instruktionerne på kassen når du skruer dit nye oliefilter på, og pas især på at gevindet ikke bliver beskadiget. Filteret skrues på indtil gummiringen eller filteret rører motoren og drej så en kvart omgang mere for at lukke helt tæt.

Step 9.

Nu er det gamle oliefilter væk og det nye sat på. Skru nu bundproppen i igen og fyld bilen med olie. Kontroller altid arbejdet, ved at starte motoren og se om olielampen slukkes som den bør gøre.

Prisen for oliefilter skift ligger typisk på mellem 60 og 180 kr. Vil du vide mere om olie og din bil? Hos Munch Auto hjælper vi med alt indenfor olie og oliefilter. Er du interesseret? Book en tid – så hjælper vi med at reparere og udskifte lige det, du har brug for.

 

 

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud