Sådan skifter du motorolie på bilen

Olieskift er en del af den vigtige vedligeholdelse af bilen, i og med motorolien har stor betydning for bilens komplette funktionalitet. For lidt olie kan få motoren til at brænde sammen. Er olien beskidt eller uden de nødvendige egenskaber, kan det skabe så store skader at bilen kan bryde sammen. Olieskift skal derfor tages alvorligt og gøres ordentligt.

Her får du en udførlig guide, til hvordan du nemt selv kan skifte olie på din bil.

Step 1.

Løft bilen op fra jorden ved brug af enten donkraft eller rampe.

Step 2.

Olien skal varmes op. Start motoren og stil bilen i tomgang i omkring 3 minutter, så motorolien er varm og flyder lettere. Ved at tænde motoren skabes bevægelse i olien, således snavs og skidt, der har samlet sig i oliefiltret lettere kommer med ud.

Step 3.

Det er nu tid til at finde værktøjerne frem. Du skal bruge den nye motorolie, som skal fyldes på bilen, en beholder, en gammel avis eller lignende, en skruenøgle samt belysning. Du kan med fordel finde et nyt oliefilter frem og skifte oliefilteret sammen med motorolien.

Step 4.

Dækslet til olien skal fjernes, så der kan komme luft igennem og olien hurtigere render ud. Vær sikker på at motoren er slukket, når denne fjernes. Som oftest kan du finde dækslet på toppen af motoren. Kig eventuelt i servicehåndbogen hvis ikke du ved hvor dækslet sidder.

Step 5.

Læg en avis samt en beholder under bundproppen, så olien samler sig heri. Bundproppen finder du på bundkarret på undersiden af bilen.

Step 6.

Bundproppen skal nu skrues løs. Vær opmærksom på at olien begynder at sive ud, så snart møtrikken er løsnet, og strålen kan have tendens til at sprøjte ud til en af siderne. Skru derfor proppen af så hurtigt som muligt og flyt beholderen derhen, hvor olien siver ud. Avisen skulle gerne tage det værste urenheder fra olien, så gulvet ikke svines til mere end højest nødvendig.

Step 7.

Alt olien skal nu sive ud af bilen. Vent nogle minutter til alt olien er drænet og skru derefter møtrikken på igen. Skal oliefiltret også skiftes, er det nu dette skal gøres. Sørg for at bundproppen er spændt helt tæt, så den nye olie ikke render ud.

Step 8.

Du er nu klar til at fylde nyt olie på. Motorolien hældes ned i hullet lige ovenpå motoren.

Men hvor meget olie skal der så på bilen? Det er forskelligt alt efter hvilken bil du kører, hvor meget olie, der skal fyldes på. Kig i bilens servicemanual for at finde ud af hvor meget olie der præcis skal på din model, før du begynder at fylde motorolien på.

Step 9.

Alt imens du hælder olien på, skal du jævnligt kontrollere med målepinden, så det er den rette mængde der kommer på.

Step 10.

Når du har fyldt motorolien på, sættes oliedækslet tilbage på plads igen.

Step 11.

Kontroller at olielyset på instrumentbrættet slukker som det plejer, når du starter motoren.

Step 12.

Noter tidspunkt og ved hvilken kilometerafstand olien er blevet skiftet.

Du har nu fået en komplet guide til et fejlfrit olieskift. Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at høre mere, så book en tid allerede i dag – vi står altid klar med en hjælpende hånd. Vil du vide mere om olie og biler generelt, så læs mere på vores side om olie.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud