HVAD BRUGER BILEN MOTOROLIE TIL?

Med en velsmurt motor har du en bil som både køre bedre, holder længere og bruger mindre brændstof. Med hvad er motorolie egentlig? Motoroliens funktion er helt simpelt at smøre de bevægelige dele der er at finde i motoren, så der undgås slid. Med en korrekt smøring kan de forskellige dele i motoren bevæge sig forbi hinanden, uden der skabes for meget friktion. Hvis ikke der er motorolie på bilen vil friktionen sænke motorens ydelse, hvilket vil skabe for meget varme, som vil skade motorens andre komponenter. Motorolien er derfor med til at sørger for at motoren ikke overophedes, ved at mindske den mængde af friktion der sker mellem de forskellige motordele. Varmen bliver på den måde spredt ud over hele motoren, hvilket gør det lettere for varmen at komme ud.

MOTOROLIEN SKABER EN REN MOTOR

Motorolien er derudover også med til at holde motoren ren indvendigt, samt til at tætne mellem cylindre og stempler der er at finde i motoren. På grund af den klæbrige konsistens fanger motorolien støv og snavs, der har banet sig vej ind til motoren og sat sig fast på de forskellige dele. På den måde er olien også med til at reducere friktion i motoren, samt mindske risikoen for at der danner sig små propper. Motorolien er den mest afgørende faktor for en ren motor, og for at kunne opnå en maksimal ydeevne er renligheden enorm vigtig.

FÅ DE BEDSTE RESULTATER MED MOTOROLIE

Ikke alle typer af motorolie er lige godt til alle biler. Hvis du vil opnå de bedste resultater med motorolien, er det derfor vigtigt at du vælger den helt rigtige type. Der produceres i dag motorolier, som er tilpasset de forskellige bilmodeller samt bestemte kørselsbehov. Hvis du vil vide hvilken motorolie der passer bedst til din bil, kan du finde svaret i bilens instruktionsbog. Her finder du mange nyttige informationer om din bil, om motorolie, om dine dæk og meget mere. Du kan også læse mere om olie til biler på vores side om olie.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 482 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud