ER DINE DÆK SIKRE?

Dine dæk har stor indflydelse på, om det er sikkert for dig at køre ude på vejene. Især når det kommer til at få skiftet over til vinterdæk, opstår der hurtigt tvivl om hvornår dette bør gøres. Flere danskere får ikke skiftet dæk i tide, og ender derfor med at køre på sommerdæk i vintermånederne. For at dine dæk skal være sikre, er det enormt vigtigt at du sørger for at skifte til vinterdæk, så snart tiden er inde til det. Med sommerdæk om vinteren er der stor risiko for at dækkene ikke har de nødvendige dækmønstre, der gør at bilen kan holde ordentlig fast i vejen. Derfor er sommerdæk om vinteren et kæmpe no-go i forhold til sikkerheden af din kørsel.

DÆKMØNSTER OG DÆKTRYK

Både dækmønster og dæktryk er i sig selv også med til at afgøre om dine dæk er sikre. Dækmønstret skal have en mønsterdybde på minimum 1,6 mm. ifølge den danske lovgivning. Dog anbefales det for en sikkerhedsskyld at have en mønsterdybde på 3 mm.

I forhold til dæktryk bør du altid have et tilpas lufttryk i dækket for at sikre din kørsel. Du kan nemt selv tjekke dæktrykket på din bil på nærmeste tankstation. Du finder det anbefalede dæktryk for din bil på selve dækket eller i bilens instruktionsbog. I vintermånederne anbefaler vi at du tillægger 0,2 bar, i og med kulden kan komprimere luften i dækket.

HVOR GAMLE MÅ DÆK VÆRE?

Vi hører ofte spørgsmålet ”hvor gamle må mine dæk være?”. Bildæk bliver ikke så let slidt op, men de kan dog alligevel godt blive for gamle. Når det skal vurderes hvor gamle dine dæk må være, er det ikke selve alderen på dækket, der vurderes ud fra. Her er det i stedet vigtigt at vurdere hvorvidt gummiet er blevet mørt, om dækmønstret er blevet slidt op og om der er synlige dækskader. Er der en eller flere af disse punkter som gør sig gældende, kan du med garanti regne med at dine dæk er blevet for gamle. Er det dog ikke tilfældet, kan du roligt køre på dine dæk, uanset hvor gamle de er. 

Vil du vide mere om dæk generelt, kan du læse mere på vores side om dæk.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud