SÅDAN SKIFTER DU BREMSEVÆSKE

Bremsevæske er et af de hovedelementer, der udgør sikkerheden under kørsel. Bremsevæsken gør, at den kraft der opstår når du trykker på bremsepedalen, overføres til hjulene og reducerer hastigheden. For at bremserne fungerer optimalt, skal bremsevæsken vedligeholdes og udskiftes rettidigt.

Bremsevæsken har et højt kogepunkt og kan derfor modstå de høje temperaturer, der opstår i bilen under kørsel. Kogepunktet ændrer sig dog over tid, da væsken absorberer fugt, som med tiden reducerer effektiviteten. Dette gør, at bremsevæsken bliver forhindret i at kunne overføre det nødvendige tryk, der skal til, for at bilen kan bremse.

Det er derfor enormt vigtigt at skifte bremsevæske i tide, så de sikkerhedsmæssige foranstaltninger opretholdes. Som hovedregel siger man, at bremsevæsken bør skiftes hvert andet år. Her kan du læse hvordan du selv skifter og påfylder bremsevæske på din bil.

TRIN FOR TRIN GUIDE

Du får her en trin for trin guide til, hvordan du selv kan skifte bremsevæske på bilen. Er du ikke tryg ved selv at gøre det, hjælper vi hos Munch Auto med glæde, så der altid er korrekt påført bremsevæske på din bil. Guiden forudsætter at du løbende skifter bremsevæske på din bil.

TIL FORBEREDELSE AF UDLUFTNING AF BREMSER

 1. Sørg for at have det rigtige udstyr og den rigtige bremsevæske.
 2. Løsn boltene på dine dæk
 3. Hjulene skal nu løftes op. For at gøre det lettest for dig selv, kan du med fordel bruge en lift. Brug ellers donkraft til at løfte et hjul ad gangen eller klods bilen op. Tag hjulene af.
 4. Rækkefølgen på udluftningen er som følgene: højre baghjul à venstre baghjul à højre forhjul à venstre forhjul

UDSKIFTNING AF BREMSEVÆSKE – TO PERSONER

 1. Find en beholder frem, som bremsevæsken kan komme i. Du kan med fordel have en gennemsigtig slange, som skal monteres det sted hvor udluftningsskruen skrues af
 2. Sørg for at området omkring udluftningsskruen er helt rent, inden den skrues af
 3. pump bremsepedalen indtil der kommer tryk på igen, og gentag indtil bremsevæsken er helt klar og uden luftbobler
 4. gentag proceduren for alle fire hjul
 5. Påfyld løbende ny bremsevæske, for at sikre systemet ikke løber tør

UDSKIFTNING AF BREMSEVÆSKE – MED BREMSEUDLUFTER

 1. Sørg for at området omkring udluftningsskruen er helt rent
 2. Skru udluftningsskruen af
 3. Sæt bremseudlufteren til udluftningsdysen og tænd for kompressoren
 4. Sug nu bremsevæsken ud indtil den er klar og helt uden luftbobler. Dette er kun nødvendigt hvis bremsevæsken har været drænet helt af.
 5. Påfyld bremsevæsken løbende, så du ikke løber tør
 6. Skru udluftningsskruen i igen når bremsevæsken ikke længere er grumset og brunlig.
 7. Gentag proceduren for alle fire hjul
 

Når du er færdig, skal du pumpe på bremsepedalen nogle gange til du kan mærke den bliver hård, så du er sikker på at olien er over det hele. Ved eventuelle utætheder, vil bremsen ikke blive hård, og du vil kunne trykke bremsen helt i bund. Kontroller derefter at der er tilstrækkelig med bremsevæske i beholderen. Sæt nu alle hjulene på igen og prøvekør bilen, så du er sikker på at bremsevæsken er skiftet korrekt.

Oplever du problemer med dine bremser, og vil gerne have ekspert hjælp? Så book en tid hos os, så vi sammen kan finde en løsning! Du kan også læse mere om bremser her, og finde ud af hvad problemet er inden du tager kontakt.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud