SÅDAN SKIFTER DU BREMSESKIVER PÅ DIN BIL

Bilens bremser er den vigtigste bestanddel af din bil i forhold til sikkerhed. Det er derfor vigtigt at sikre dine bremseskiver altid virker 100 % optimalt.

Bremseskiver kan være besværlige at skifte, men om ikke andet er det muligt selv at give sig i kast med projektet. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at tage bremsekaliberen af og aftappe bremsevæsken, og det kan derfor hurtig blive en indviklet proces. Det er vigtigt at huske på, at hvis først du er gået i gang med selv at skifte bremseskiver, men ikke kan lykkedes med det, kan det efterfølgene være besværligt at få bilen på værksted.

Er du ikke tryg ved selv at skifte bremseskiverne, bør du have bilen til mekaniker. Hos Munch Auto er vi behjælpelige med alt indenfor bremser og bremseskift. Book en tid, eller ring til os – så finder vi sammen den bedste løsning på problemet. 

TRIN FOR TRIN GUIDE

Når du skifter bremseskiver, bør det gøres i sæt, hvor du enten tager forhjul eller baghjul samlet, eller skifter bremseskiver på alle fire hjul på samme tid, for ikke at bremse skævt. Vi opfordrer til at få løftet bilen ordentligt op, eventuel ved brug af lift.

  1. Bilens hjulbolte skal løsnes, men ikke skrues af. Dette skal gøres inden du løfter op.
  2. Løft bilen op
  3. Skru nu hjulboltende helt af og fjern de dæk, der skal skiftes bremseskive på. Du får nu fri adgang til bremsesystemet
  4. Afmonter bremsekaliberen. Den må ikke genere dig, så længe du arbejder med bremseskiven. Er det ikke muligt at flytte kaliberen nok, kan du aftappe bremsevæsken, så du har mere plads til at arbejde med bremseskiven. Se hvordan du skifter bremsevæske her.
  5. Har bremsekaliberen siddet på et beslag, skal denne skrues løs.
  6. Du har nu fri adgang til at kunne arbejde med bremseskiven. Løsn bremseskivens bolte og fjern dem. Ødelægger du et hoved på bolten, skal den bores ud. Dette vil være besværligt og tage lang tid, så sørg derfor for at være ekstra forsigtig, når du løsner og aftager boltene.
  7. Du kan nu trække den gamle skive af. Sidder den godt fast, kan du eventuelt hjælpe ved at bruge hammeren et par gange.
  8. Rens skivens holder, sæt den nye skive på og skru boltene i igen. Du bør kontrollere at boltene sidder korrekt og ikke er defekte. Er de beskadiget, skal de skiftes ud, så der ikke opstår problemer på længere sigt.
  9. Sæt nu kaliberen på igen. Fjernede du slangerne til bremsevæsken tidligere, skal du tilføje bremsevæske og lufte ud i systemet.
  10. Sæt hjulet på
 

Test altid om bremserne virker optimalt efter du har skiftet dine bremseskiver. Er der problemer, skal bremseskiven skilles ad igen, så du kan finde ud af, hvor problemet er opstået. Er det ikke muligt at finde løsningen til problemet, er det vigtigt at du rådgiver dig med en mekaniker, så bremserne får en komplet virkning.

HVOR LANG TID HOLDER BREMSESKIVER?

Vi får ofte spørgsmålet ”hvor lang tid holder bremseskiver?” Bremseskivens holdbarhed afhænger af hvor meget og hvordan du kører din bil. Som hovedregel siger vi dog, at bremseskiven holder omkring 100.000 kilometer, med tillæg eller aftag på omkring 20.000 kilometer alt efter biltype og kørsel. Har du mange hurtige og korte nedbremsninger, skal bremseskiven skiftes oftere. Køre du meget, kan det derimod ske, at skiverne ruster før de egentlig slides op. 

HVORNÅR SKAL BREMSESKIVER SKIFTES?

Bremseskiver skal selvfølgelig skiftes når de bliver slidte, da du ellers er til stor risiko for både dig selv og andre, når du kører rundt på gader og stræder. Hold løbende øje med dine bremseskiver, så du ikke risikere at køre rundt med slidte skiver. Et af de mest typiske tegn på nedslidte bremseskiver er hvis bilen siger en skurrende lyd, når du bremser. I sådan et tilfælde, kan du være næsten sikker på, at bremseskiven er slidt og bør skiftes.

Er du i tvivl om du skal have nye bremseskriver, kan du læse mere om bremser her. Har du brug for hjælp fra en professionel? Book en tid til et tjek hos os, og vi kigger på dine bremseskriver.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Autoværksted i Lystrup

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

4,9 stjerner
4.9/5

Få et uforpligtende tilbud