Aircondition og klimaanlæg

Aircondition og klimaanlæg er en af de der ting i bilen, som vi ikke sætter nok pris på, før det en dag ikke virker, som det skal. Så er vi pludselig opmærksom på, at der er lummervarmt i bilen, og at nedrullede vinduer ikke giver helt den samme effekt, som da vores aircondition virkede uden problemer. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på at holde aircondition og klimaanlæg ved lige. Uanset hvor god en bil man har, vil anlægget over tid miste noget af kølemidlet. Det vil forringe køleevnen og kan skabe bakterier, som giver et dårligt luftmiljø i bilen. For at undgå det er det vigtigt, at ens aircondition og klimaanlæg får udført service regelmæssigt. På den måde kan man holde skader og regninger på et minimum, og samtidig få det optimale ud af sit klimaanlæg.

Tips til at passe på aircondition og klimaanlæg:

  • Tænd anlægget regelmæssigt. På den måde bliver kompressoren smurt, så den holdes ved lige.
  • Reagér på lugt fra systemet. Oplever du, at det lugter, når du benytter aircondition og klimaanlæg, bør du tage den på værksted, da det kan få sundhedsmæssige konsekvenser.
  • Sluk aircondition og klimaanlæg inden du ankommer, men lad ventilationen kører. Så minimeres bakterieophobning og vand i anlægget.

Hvorfor er aircondition service vigtigt?

Hele pointen med at have aircondition er, at man kan styre temperaturen i bilen ved at sende kold luft ud fra airconditionsystemet. Over tid vil anlægget tabe kølemidlet, hvilket betyder, at den ikke længere er lige så effektiv i sin nedkøling. I sidste ende vil det kunne føre til, at køleevnen helt forsvinder. Desuden kan der sætte sig bakterier i klimanlægget, som skaber dårlig lugt og sundhedsskadeligt luft. Derfor er det vigtigt, at man får foretaget aircondition service regelmæssigt, så man undgår større reparationer. Hos Munch Auto anbefaler vi derfor, at man benytter airconditionservice som forebyggelse og vedligehold. For i sidste ende kan det blive en dyr fornøjelse, hvis aircondition- eller klimaanlægget står helt af.

Hvornår skal aircondition serviceres?

Airconditionservice kan nemt blive en af de ting, der nedprioriteres, da det først generer køreoplevelsen efter en længere periode uden service. Men dette vil føre til større og dyrere reparationer. Derfor bør man være opmærksom på at få gjort noget ved det. Selvom der ikke er nogle faste tider for, hvor længe man kan undvære airconditionservice, kan det være en hjælp at huske på, at behovet er større, jo mere klimanlægget bruges. En nem måde, at gøre det på, er, at få det foretaget i forbindelse med de normale serviceintervaller. Så er man sikker på, at det bliver gjort.  

Aircondition service hos Munch Auto

Hos Munch Auto har vi mange års erfaring med aircondition service. Vi ved, hvad vi skal kigge efter og kan derfor hurtigt og nemt udføre servicen. Vores medarbejdere kender alt til de forskellige bilers klimaanlæg og kan derfor kyndigt tjekke, om alt er, som det skal være. Skulle du have ventet lidt for længe med aircondition service, så anlægget har fået større skader, kan vi naturligvis også tage os af det. Vores medarbejder er yderst kompetente og hjælper hurtigt din bils klimanlæg tilbage til optimal nedkølingsevne.

 

Priserne på aircondition service hos Munch Auto kan variere. Det skyldes, at der er mange faktorer, som påvirker omfanget af den service, der skal foretages. Mængden af kølemiddel, desinficering af anlægget, udskiftninger af fordamper eller kompressor. Afhængig af hvor længe man har ventet med at få foretaget aircondition service, og hvor omfattende de potentielle skader er, vil prisen variere. Er der opstået skader i form af lækager eller huller, vil prisen naturligvis trække lidt op. Derfor anbefaler vi, at du løbende får lavet service, så du undgår store omkostninger.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål er du velkommen til at ringe til os
- så vi kan hjælpe dig.

TELEFON
+45 22 23 34 71

Vi er fleksible og altid klar til at give vores kunder en hjælpende hånd!

Vi stiller gerne en lånebil til rådighed, imens bilen er på værkstedet – eller et lift til nærmeste busstoppested. Samtidigt kan vi også lave en aftale om levering på bilen, hvis den bliver senere færdig end først aftalt!

Gratis lånebil – vær’ kørende hver gang!
Regler for brug af lånebil

Se vores anmeldelser på Trustpilot her

5,0 stjerner
5/5
Baseret på 452 anmeldelser

Få et uforpligtende tilbud